Dålig

Jag känner mig så dålig på alla sätt och vis. Jag som var så taggad att börja jobba, träffa arbetskamrater har de senaste dagarna mått sämre. Nytilkommen domning i foten när jag går som är en vidrig känsla. Jag hade ju i alla fall velat känna mig på bättringsvägen vilket jag inte gör... Vad ska man göra i mitt fall? Vet inte. Gå till jobbet den 7:e januari och bara hoppas att jag inte får bakslag. Hmmm... Har ngn av er med bäckenproblem också domning i foten? Undrar om det kan ha med skleroseringen av ländryggen att göra?

Läkarbesöket

Tror ni inte känslan i foten kom igen igår kväll när jag reste mig från soffan på kvällen. Domnad känsla på trampdynan och längs med ytterkanten av foten. Kan det ha med mina nya skor att göra eller är det ryggen/bäckenleden? Det är ju vänster sida jag har mest besvär med... Idag var jag på besök hos dr Blomberg. Fick en spruta i svansen och jag var mkt mer öm på vä sida än Hö så han gav mer kortison där. Får hoppas på god effekt nu! Jag har ju mer ont nu men det beror på att lokalbedövningen har gått ur, då får jag alltid mera smärta... Vi hade även en lång diskussion om smärta och hur den fungerar. Han tror att jag med hjälp av patientutbildning eller KBT skulle bli bra från smärtan. Han säger att han nu efter så många täta besök lärt känna mig. Han säger att mitt största problem är oron och katastroftänket och så är det verkligen. Jag ser mig i en rullstol om några år om jag inte blir bättre men det tänket måste jag ifrån... Han säger att jag inte nu ska få mer sprutor utan nu ska vi med samtal och eventuella SSRI preparat få mig smärtfri. Han är verkligen inte en sån som inte tror mig, han vet och förstår och visar så mkt empati för att man har ont. Han säger att han måste möta varje patient i smärtan. Den kan man aldrig säga beror på psyket. MEN sättet att hantera smärtan kan man lära sig och på det sättet kan man bli smärtfri. Jag hade ingen dysfunktion idag heller vilket var fantastiskt. Skleroseringen måste ha gjort ngn nytta. Nu är jag mest orolig för min domnade trampdyna. Det är märkligt hur smärtan kan bete sig. När jag hade explosionsartad huvudvärk kände jag knappt smärtan i bäckenet. När huvudvärken försvann kom smärtan från bäckenet igen som ett brev på posten... Hjärnan funkar så skumt ibland.

Julen

Julen har varit fin och trevlig med nära och kära. Barnen har fått så många paket och varit så glada. Så underbart. Jag har verkligen försökt att inte tänka på min smärta men det har varit svårt. Jag har börjat oroa mig för jobbet som jag ska gå till igen i början på januari och hur det ska gå eftersom jag har så ont när jag sitter och står. Jag börjar tänka på steloperation som verkar vara det sista alternativet nu när skleroseringen inte funkade. Eller att jag verkligen kör stenhårt med träningen ett tag. Jag har ju inte testat träning under en lång sammanhängande period så kanske måste jag göra det först. Jag måste intala mig och tro att jag ska bli bra med det! Jag ska få komma till en annan ortoped på St Göran under februari månad för en second opinion eftersom den första ortopeden tyckte jag var en svår patient att avgöra om operation skulle funka. Men imorgon ska jag på ett till besök till Stefan. Vet inte hur många tiotusentalskronor jag lagt på detta skit, men får se vad han tycker om allt... Han vill nog ge en spruta i ligamenten runt sacrum för han och jag tror att de kan vara irriterade. Alltså en kortisonspruta. En sån där hemsk spruta när han går in med fingret i ändan och sprutar kortison utifrån i ligamenten runt svanskotan. Hemskt smärtsamt och jag har fått den så många gånger förut men eftersom det nu var så längesen kanske det behövs. Jag känner verkligen att jag inte kan hantera min smärta och har därför tagit kontakt med min psykolog som jag hade för annat för något år sedan... Jag tänker negativt mest hela tiden och måste försöka ändra inställning till att det kommer bli bra. Men det är svårt.... När det gör ont hela tiden... Imorse när jag vaknade hade jag inte så ont alls och den stunden är så underbar. Men så fort jag rör mig så gör det ont och det är ju inte kul att ha det så. Har ni det likadant? att det göt ont när ni rör er men inte så mycket när ni ligger ner? Hoppas ni har haft en god jul och god fortsättning på er alla! Jag fick tyvärr inte det jag önskade mig, smärtfri, men bara att fortsätta hoppas... Flera som jag skrivit till om skleroseringen tycker att det var en väldigt intensiv behandling som ju skapar en ordentlig inflammation och det tar väl ett tag för det att läka. De trodde på flera veckor. Det har gått 2 veckor sedan senaste bäckenbehandlingen. FÖRRESTEN. I förrgår kväll hade jag som en kuddkänsla under vä trampdyna och längst med ytterkanten av foten. Vaknade med samma känsla igår, men den känslan kom bara när jag gick på foten. Stretchade ordentligt och gjorde sån där McKenzie för smärtan följde nervutbredningen L5-S1. Gjorde McKenzie flera gånger och smärtan/kuddkänslan under foten försvann under kvällen. Har ni haft likadant?