Osteopaten

Kom precis hem från osteopaten. Vilken tur att jag bokade en tid till ikväll för idag haltade jag och hade väldigt ont. Idag hade jag ont i bägge knäna, jag kunde inte luta mig åt sidan och när jag tittade mig i spegeln så såg ryggen helt krökt och sned ut.

Hon kunde hur som helst konstatera att sjukgymnasten förmodligen kört för hårt i gymmet och måste gå långsammare fram. Att det är den intensiva träningen med för många reps som gett mig så mycket besvär igen.

Det bästa med osteopater är att de ser till helheten. De tittar inte bara på bäckenlederna som kiropraktorerna och naprapaterna gör utan de går igenom hela kroppen. Från huvudet och ända ner till fötterna. Om det finns en låsning högt upp kan det ge besvär långt ned och tvärtom. Oftast är det inte bara ett specifikt ställe som är problemet utan kroppen och ryggen hänger ihop som en kedja från topp till tå. När hon såg mig sa hon Herregud vad stel du ser ut. Kunde ju knappt röra mig. Hade ett roterat bäcken, låsningar i bröstrygg och ländrygg och högra bäckenleden helt låst. Hon lyckades få upp dessa låsningar. Gick därifrån visserligen ganska mörbultad men haltade inte och ser rak ut i spegeln. Tacka vet jag osteopater! Ny tid om tre veckor och hoppas det håller i sig fram tills dess.

Bakslag

Jag visste att det skulle komma. Men inte när. Det hände för cirka 2 veckor sedan, strax efter att jag skrev senaste inlägget om hur bra allt var. Efter den stenhårda träningen var jag sängbunden hela helgen, typ. Jag hade jätteont i bäckenlederna och det var inte alls kul. På måndagen för en vecka sedan var jag hos sjukgymnasten som tyckte att allt såg bra ut och vi körde på med träningen. Den "hemska" "träningsvärken" hade minskat men var inte helt borta. Fortfarande hugg i bäckenlederna. Hur som helst. Träningen gick bra. På tisdagen hade jag barnen hemma från förskolan eftersom min lilla son var sjuk. Tog ett snedsteg under dagen och smärtan började ila i benet. Var till smärtrehab på onsdagen och då sa han att det inte rörde sig symmetriskt, bäckenet såg något vridet ut och erbjöd en manipulation men jag tackade nej för jag tycker det är så otäckt... Men ända sedan dess så har huggen och gruskänslan i bäckenlederna kommit tillbaka. Det känns ojämnt när jag går osv. Jag har fått en akuttid till den fantastiska osteopaten som rättade till min kropp i januari. Jag hoppas hon kan göra mirakel igen. Känner mig väldigt låg just nu på grund av detta och vill inte ha det igen som jag hade det i höstas... :( Jag som fixade kortet på Sats har nu sagt upp det. För jag känner att jag inte kan betala 6600 kronor för ett år om jag inte ens kan gå på deras pass för smärtan. Min sjukgymnast tycker jag ska trotsa min "rörelserädsla" och inte göra som rädslan vill, men det är ju så svårt när kroppen säger ifrån. Tänker ibland om han kört för hårt med mig. Min äldre kvinnliga sjukgymnast har ju tagit det så lugnt, babysteps o jag kände att jag blev bättre o bättre. Men denna träning var ju ändå på ingång iofs... Kanske inte så här hårt.